Zoals u gewend bent van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek zal zij op zaterdag 9 april a.s. weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert geven in de Concertzaal te Oosterbeek. De toegang van dit concert is gratis. Aanvang 20:00 uur.

Na een geweldig najaar- en nieuwjaarsconcert zijn de leden van de KHO weer druk aan het repeteren geweest voor het geven van hun jaarlijkse voorjaarsconcert. Voor het Harmonie orkest waren het niet alleen de vrijdag avonden dat men repeteerde, maar ook, met enige regelmaat, stond de zondagochtend een repetitie voor hen op de agenda. Soms gebeurde dit door eerst samen te ontbijten. Het programma is door onze dirigenten met grote zorg voor u samengesteld. Voor de pauze zal eerst het leerlingenorkest voor u het podium betreden. Voor een aantal jonge muzikanten is dit hun eerste concert, dus dan ook spannend.

Het Leerlingenorkest o.l.v. Sander Waamelink zal o.a. de volgende muziekstukken ten gehore brengen:

• All for Love - Bryan Adams, Robert “Mutt” Lange, Michael Kamen - arr. John Moss

• Alladdin - arr. John Moss

• Inter-Pop (Rock March, Feeling Free, Rockarab, Little Chi-Yan, Disco Lights) - Kees Vlak

• Happy Hour (A Rock Blues, A Romance in Spain, Happy Hour, The Marching Band!) - Ennio Salvere

Na de pauze zal het Harmonie orkest het podium betreden. Ook hier zitten een aantal jeugdige muzikanten bij die nog geen maand geleden zijn door gestroomd vanuit het Leerlingenorkest.

Het Harmonieorkest o.l.v. Jurgen Nab heeft voor u de volgende muziekwerken op het programma staan:

• Marche au Supplice - Hector Berlioz, transcr. Wil van der Beek

• Windy City Overture - Johan de Meij

• Blades of Toledo, Fantasia for Trombones - Trevor L. Sharpe

• Arcana - Kevin Houben

• Danzón no. 2 - Arturo Márquez, transcr. Oliver Nickel

Denkt u wellicht, dat u deze beide orkesten nog wel eens vaker wil horen musiceren, dan kan dit op hun eerst volgende optreden tijdens de Kunst en Nijverheidsmarkt die op zaterdag 25 juni gehouden zal worden op het Raadhuisplein te Oosterbeek.

Voor de liefhebbers van blaasmuziek is het een aanraden om alvast zondag 16 oktober 2011 vrij te houden in u agenda. De KHO is namelijk uitgenodigd om in 2011 een muzikale bijdrage te leveren aan het Gelderse project HRFSTWND. Naast de KHO zal ook de Harmonie Sint Gregorius uit Haaren hier te beluisteren zijn. Het concert wordt gehouden in de Vereeniging te Nijmegen.

Ter zijner tijd zal hier meer publicatie over verschijnen. Natuurlijk kunt u ook via de website www.hrfstwnd.nl of natuurlijk via onze eigen website www.harmonie-oosterbeek.nl hier informatie over vinden.

De muzikanten van de KHO stellen het op prijs om u te mogen begroeten op 9 april.