Katten kijken op 1ste en 2e Paasdag 2010

Raskatten op hun Paasbest in de Rijnhal Arnhem

Jaarlijks is de Rijnhal in Arnhem met de Paasdagen het domein van honderden raskatten uit binnen- en buitenland. Zo ook dit jaar. Ruim 500 katten zullen deze twee dagen tentoongesteld worden op de Internationale Kattententoonstelling van rasvereniging Mundikat. Niet alleen het groot aantal katten op één show is al een bijzondere bezienswaardigheid, maar dat is zeker ook de hoeveelheid aan rassen die er op 1ste Paasdag (4april) en 2e Paasdag (5 april) te bewonderen is in de sfeervol aangeklede Rijnhal.

Maar liefst vijftien internationale keurmeesters zullen de aanwezige katten aan een strenge keuring onderwerpen en ze volgens een speciale standaard beoordelen. Er zijn kampioenstitels en nominaties te winnen in veel categorieën. Bovendien worden er extra prijzen uitgereikt voor de Best in Show.

Elk jaar wordt er op de Paasshow van Mundikat één ras extra in de spotlight gezet door middel van een Special. Dit jaar is het de Maine Coon , een halflanghaar ras.

De Maine Coon kat is een natuurlijk kattenras uit Noord-Amerika. Men vermoedt dat deze oorspronkelijk afkomstig is uit Maine, één van de staten die samen New England vormen. Dit verklaart het eerste deel van de naam. Het tweede deel verwijst naar het populaire verhaal dat hij een product zou zijn uit de kruising van halfwilde huiskatten en wasbeertjes (raccoons). Hoewel een tabby Maine Coon met zijn gestreepte volle staart wel iets weg heeft van een wasbeer, is gebleken dat dit biologisch niet mogelijk is.

Naast de Maine Coons komt u dit jaar zeker ook weer vele Brits Kortharen tegen, met de Maine Coons één van de populairste rassen van dit moment. Maar ook andere halflanghaar zoals Noorse Boskat, de Ragdoll, Helige Birmaan- en de korthaarrassen zoals Abessijn, Ocicat Burmees en Burmilla etc,

Siamezen, Perzen en bovenal hele leuke en gezellige huiskatten kunt u op deze bijzondere show van Mundikat tegenkomen.

Op de show van Mundikat zijn er niet alleen katten te bewonderen, maar kunt u zich ook prima vermaken bij en met de vele stands die er dit weekend aanwezig zijn met onder andere leuke en nuttige kattenbenodigdheden, kattenbeeldjes, schilderijen, krabpalen en rasinformaties.

Kom katten kijken op beide Paasdagen, zondag 4 april en maandag 5 april 2010

Mundikat Raskatten Show Tijd: 9.30-17.30 uur. Rijnhal Arnhem. Olympus 1, 6803 AD

Entree € 7,50 volwassen. Kinderen t/m 12 jaar € 2,50 met verrassing

Info Mundikat: Hennie Vossen, Tel. 0493-494541 Email: hvossen@mundikat.nl

Site: www.mundikat.nl